Provinciale TT van Zuid-Holland

De Weners op de provinciale TT van Zuid-Holland:

Tekst: Jaap Visser

Sinds er geen Championshow meer is in Nieuwegein, probeert een vaste groep medewerkers een mooie show neer te zetten in Boskoop. Met succes, want je ziet de show ieder jaar wéér een beetje groeien. En de mogelijkheden zijn bijna onbeperkt, er is ruimte genoeg. Hopelijk weten de komende jaren nog meer fokkers de weg naar Boskoop te vinden. Ik beperk mijn verslag tot de Weners. 

Konijngrijs:

De zes ingezonden dieren waren van een mooie kwaliteit. Vier maal het predicaat fraai zegt genoeg. De mooiste was een jonge ram van C.v.d.Lugt een dier met een fraai Type en bouw, zeer goede pels en fraaie structuur, maar ook de kleur was zeer verdienstelijk, 96 punten was het resultaat. Ook in deze klas twee dieren van A.H. Breure met het predicaat fraai, een prima klas. 

IJzergrauw

Slechts één dier, maar wel een mooie. Een fraai type en zeer goede bouw, een opvallende fraaie pels met een zeer goede kleur. Helaas was de kop nog niet volledig ontwikkeld, vandaar dat deze voedster nu met 94.5 punten naar huis ging. 

Blauwgrijs: 

De elf in gezonden dieren met zeven maal het predicaat fraai, waarvan zes van A.H. Breure, zegt genoeg over de kwaliteit. In de jonge rammen waren de eerste drie plaatsen met twee maal 96 punten en het winnende dier 96.5 punten van deze fokker. De laatste had een fraai type en bouw, een fraaie pels en een zeer goede dekkleur. Ook de jonge voedster met 95.5 punt was een mooi dier, maar helaas nog niet helemaal klaar. 

Zwart: 

In deze kleur kon de keurmeester helaas geen predicaat kwijt, beide gingen met een onvoldoende naar huis. De dieren hadden wel een fraai type en bouw, maar één met een witte pluis en de ander met té veel witte haren, jammer! 

Blauw

Slechts acht inzendingen, maar wel met drie maal het predicaat fraai voor E. Verbaas. Het winnende dier met 95.5 punten was een mooie ras vertegenwoordiger, maar ook de tweede fraai met een iets gelijkmatigere kleur sprak mij zeker aan. 

Wit

Met 15 inzendingen was deze kleur redelijk aanwezig.

De gemiddelde kwaliteit mag best iets omhoog. In de jonge rammen was de winnaar H. Kleijn met 96 punten, een dier wat te koop stond en dan ook snel is verkocht. De tweede plaats was voor J. Schouten. In de voedster klas slechts twee maal fraai maar wel me dé uitblinker in deze kleur van H. Kleijn met 96.5 punten. Een dier met een fraai type en bouw, zeer goede pels met een fraaie structuur een fraaie kop en oor structuur. De tweede fraai met 95.5 punten van J. Schouten had eveneens een fraai type en bouw en was een topper in pels, helaas liet deze voedster het wel wat zitten in kop en oor structuur. 

Het was leuk om deze tentoonstelling te bezoeken. Hopelijk zijn er volgend jaar nog wat meer inzendingen en is ons opkomend ras de Holicer dan ook vertegenwoordigd.