Verslag Technishe dag 16 februari te Oldebroek

Verslag Technische dag 16 februari 2019 te Oldebroek
Door Jaap Visser  foto´s Rijk Pleijter

Ook dit jaar was er weer een mooie invulling van onze technische ochtend. Het was de beurt aan de kleuren zwart, blauw en de Holicer. 

Zoals gebruikelijk, werden ook deze keer, de dieren onder leiding van Tonnie Oomen besproken. De aftrap werd gedaan met twee zwarten, waarvan het eerste dier uit de typische Nederlandse lijn kwam. Een mooie Wener met zeker de nodige kwaliteiten en ook een wat kortere pels als het tweede dier, dat meer geschikt was voor de Europese shows. Deze ram met een gewicht van ongeveer vijf kilo liet een geweldig type en bouw zien met een imposante kop, maar zoals gezegd, met een iets langere pels. 

De twee aanwezige blauwen waren mooie dieren en bijna gelijkwaardig in type en bouw, maar er zat nog al wat verschil in kleur.rolex daytona replica watches Een dier liet het wel wat zitten in dekkleur en in de tussenkleur was net iets bruin te zien. de tweede was duidelijk beter in dekkleur en benaderde de in Nederland gewenste staal blauwe kleur. 

De twee aanwezigen Holicer waren in bijna alle opzichten, zowel type als bouw, maar ook in kop en kleur, verschillende dieren. Maar juist die verschillen maken zo'n ochtend zo interessant. Tonnie gaf wel aan dat er in dit ras door enkele fokkers in Duitsland de Marburger feh wordt ingekruist, het dringende advies was om dit niet te doen, want het komt met name de kleur zeker niet ten goede! 

Het was weer een leerzame ochtend voor de aanwezigen. Tonnie nog bedankt voor de presentatie. Een mooi compliment, via de E-mail ( wat een gezellige en leerzame ochtend ) kregen wij nog van een van de beginnende keurmeesters binnen. De fokkers die dieren hadden mee gebracht, hartelijk dank!