Verslag Technishe dag 18 februari te Oldebroek

Verslag Technische dag 18 februari 2017 te Oldebroek
Door Jaap Visser 

Het is al weer enkele jaren geleden, dat we onze technische dag op de manier als dit jaar, met al onze Clubkeurmeesters Patrick Bakker, Piet Huygens, Gerwin van Westerveld en Tonnie Oomen hebben georganiseerd.https://www.aptime.nl

Het was interessant en leerzaam dat dit jaar de keurmeesters de aanwezige dieren blauw grijs, blauw en de voorlopig erkende Holicer hebben gekeurd en daarna besproken. Helaas was er geen blauw grauw aanwezig. Voor mij is het keuren en daarna bespreken de ideale kombinatie voor een technische dag.

Als eerste kwam blauwgrijs aan bod, dieren met een prima type en bouw, uitstekende koppen en een zeer aanvaarbare kleur. Een probleem wat wel steeds meer de kop op steekt is het oplopende wit op de achterbenen. Fokkers probeer hier op te selecteren!

De kleur bauw is al jaren een kleur wat op de tentoonstellingen aan de kop mee kan draaien. Ook hiervan waren twee dier aanwezig, die op dit moment net over hun top heen waren. Er zat wel wat verschil in beide dieren, bouw en type waren over het algemeen goed, terwijl aan de oor structuur echt wel wat beter mag. Een van de dieren was wel een uitblinker in dekkleur en een opvallend fraaie pels, helaas wel met erg veel witte haren op de achterhand.

Tot slot de Holicer een bijzonder fraai ras, waar van de voedster nu al een uitblinker was met haar mooie licht staal blauwe kleur. Nu al werd het diertje bekroond met 95, 95.5 en 96 punten in deze kwaliteit een lust voor het oog.

Afsluitend werden de gekeurde dieren nog besproken onder deskundige leiding van Tonnie Oomen. Ook werd de opbouw van de puntenkeuring mee genomen, wat onder de ruim dertig aanwezigen een leuke discussie gaf.

Graag wil ik iedereen en speciaal onze club keurmeesters bedanken voor hun aanwezigheid. En ik wens iedereen een uitstekende fok en hoop dat ons ras zich kan blijven meten met de top in de kleindiersport.

 

Klik hier voor foto reportage 2013

Klik hier voor foto verslag 2012.