Verslag van de 40e Noordshow te Assen.

 

Noordshow 2019

 

Tekst: Jaap Visser

Hublot Replica 

Dit jaar de jubileum editie, 40 jaar en sinds dit jaar officieel met ook een nieuwe naam Dierenparade Noordshow. Het was met recht een top editie dit jaar met ruim 8500 inzendingen een geweldig resultaat. Met gelukkig ook weer met de hoenders etc. Hopelijk dit jaar met een positief financieel resultaat, aan het aantal bezoekers zal het niet liggen, het was vooral zaterdag erg druk.

Wat betreft ons ras de Wener en Holicer kan ik maar gedeeltelijk tevreden zijn over het aantal inzendingen. Met name de kleur blauw laat het steeds meer afweten qua aantallen, 25 stuks is niet echt om over naar huis te schrijven, wat zou hier de oorzaak van wezen. Is dat soms gedeeltelijk de opkomst van de Holicer?

De haaskleur blijft het zorgenkindje met vier inzendingen, maar wat mij nog meer zorgen baart is de kwaliteit, in deze kleurslag maar één inzender, J.J. Haeke met als beste resultaat 94 punten.

In de kleur konijngrijs 5 dieren van een redelijke kwaliteit met twee maal fraai 95.5 voor J.P.A.M van Leeuwen en één maal fraai, 95 punten van B.J. Hierink, dieren met een fraai type en ZG bouw maar in dek iets donker maar wel met een fraaie grond en tussenkleur.

In de kleur blauwgrijs acht inzendingen met slechts één maal fraai 95.5 punten van B.J. Hierink een dier met een fraai type en ZG bouw, maar in dekkleur wat blauw, een trend die we de laatste jaren steeds meer zien, Het blijft zaak wat betreft de kleur de vinger aan de pols te houden!

In de kleur zwart slechts twee ingezonden dieren, maar wel van een buitengewone kwaliteit. G. Kroes behaalde 96.5 en 97 punten met twee voedsters, dieren met een fraai type en bouw, fraaie pels en fraaie dekkleur. Het laatste dier was ook de beste kleurwener maar kwam om onbegrijpelijke in groep een niet verder als de eerste ronde…

In de kleur blauw meerdere dieren van een mooie kwaliteit, bij de jonge rammen was de winnaar E. Verbaas met 96.5 punten, een dier met een fraai type en bouw, fraaie dekkleur fraaie grondkleur en pels. Ook de 2e fraai 96.5 punten van A.T.M. Beers en derde fraai van H.v.d. Vecht 96 punten waren fraaie ras vertegenwoordigers. Bij de voedsters was H.J. Nijenhuis de winnaar met 96 punten, ook een dier met een fraai type en bouw, fraaie dekkleur maar nog net niet klaar. Ook de 2e fraai was voor H.J. Nijenhuis en de derde plaats 95 punten was voor L. Blikman.

In kleur wit blijft het aantal inzendingen gelukkig wel constant met 61 dieren. Een oude ram van E.C. Heikoop met 95.5 punten was het enige dier in deze klas. Bij de jonge rammen was H. Lamberts de winnaar met 96 punten een dier met een fraai type en ZG bouw, een fraaie pels en fraaie kop. Ook de tweede fraai 96 punten van L. Blikman was een mooie ram maar nog net niet helemaal klaar. Ook de derde fraai Van C.J.M. Wijsman was een mooi dier maar net iets zachter in pels. Ook in de voedster klas veel dieren met het predicaat fraai. Maar de verdiende winnaar was van H.v.d. Vecht met 97.5 punten, een dier met een fraai type en bouw en fraaie pels en een mooie uitstraling, tevens mooiste van groep 5 op een na. Ook de tweede fraai 97 punten was van de zelfde fokker. De derde fraai met 96.5 punten van T.van Dijken was een prachtig dier, maar net een iets zachtere pels. Opvallend blijven voor mij ook de weners van H.J. Boks met dé ideale pelzen!  

Het aantal ingezonden Holicer is in vergelijking met vorig jaar verdubbeld. Een prachtig resultaat voor dit door Gerwin van Westerveld naar Nederland gebrachte ras. In de oude rammen één dier van G.J van Westerveld met 95.5 punten. In de jonge rammen een verassende winnaar, met zowel de eerste 95.5 punten als de tweede én derde plaats voor A. Fictorie. Bij de jonge voedsters zat ook de ras winnaar van P. Gielen met 96.5 punten, een dier met een fraai type en bouw fraaie pels én fraaie dekkleur. De tweede fraai van G.J. van Westerveld was ook een mooi dier maar net iets minder in bouw. De derde fraai 96 punten was voor A. Fictorie. Opvallend is ook in dit ras dat de beste dieren rond de drie kilo wegen.

In de Europese klasse waren het toch wel de Weners die de boven toon voerden. Misschien toch de ervaring van het al jaren mee doen op de Duitse shows…? Gerwin van Westerveld scoorde hier met zijn viertal in de kleur blauwgrijs 383.5 punten. In zwart leverde Gerrit Kroes de zoveelste top prestatie dit seizoen met 387 punten, waaronder drie maal het predicaat uitmuntend werd hij winnaar in deze klasse. In de kleur blauw behaalde zowel Gerwin van Westerveld als Tonnie Oomen 384.5 punten met in de laatste groep ook eenmaal het predicaat uitmuntend.

Er zijn zeker nog wel wat aandachtspunten, zeker wat betreft het aantal inzendingen, maar onze club kan terug kijken op een geslaagde show.   

audemars piguet replica watches

 

Helaas zijn er van 2019 nog geen foto's beschikbaaar.
Klik hier voor de foto reportage van 2012.