Verslag van de 39e Noordshow te Assen.

 

Verslag Noordshow:

Tekst: Jaap Visser

 

Fraaie prestatie's Weners en Holicers op Noordshow 2018!

Ook dit jaar presteerde onze clubrassen weer geweldig op een landelijke show. A. Yachou was de beste met een jonge ram in groep wit. Maar ook de fraaie Holicer van G.J. van Westerveld presteerde top in de zware groep kleur, met een dik verdiende tweede plaats. Ook in de Internationale klasse was er succes, A.G. Oomen werd hier de winnaar met zijn viertal.

Ik begin mijn verslag zoals gebruikelijk met de haaskleur, een kleur die het moeilijk heeft. swiss replica watches Twee jaar geleden zag ik nog een aantal veel belovende dieren op de Noordshow. Helaas was de kwaliteit nu wat minder, regelmatig zag ik de opmerking wat los in pels en achterhand moet beter afgerond. Wat resulteerde in twee maal 94 punten, dieren van F. Schippers en J.J. Haeke.

In Konijngrijs slechts twee dieren van B.J. Hierink, de kwaliteit in type en bouw was ZG met een prima volume, maar in dekkleur helaas wat donker, gelukkig waren de dieren positief gekeurd met als resultaat één maal 95 punten. 

Ook in blauwgrijs slechts twee inzendingen, dieren met een fraai type, helaas op dekkleur wat donker B.J. Hierink scoorde ook hier 95 punten. 

In zwart zeven inzendingen, waarvan vijf dieren aanwezig. Over het algemeen fraaie type dieren met een zeer goede bouw, zeer goede dekkleur en pelsdichtheid. Helaas wel regelmatig de opmerking van de keurmeester, oor toppen moeten beter gevormd. Twee maal 95.5 voor J.J.Haeke en een maal 95 punten voor W. Zwerver is een mooi resultaat.  

In blauw veertig inzendingen, een klas met wisselende kwaliteit. Het blijft moeilijk om meer uniformiteit in dekkleur te krijgen. Regelmatig zag ik de zelfde opmerkingen op de beoordelingskaarten staan, wat gevulder in schouders, achterhand mag ronder. Ook nu waren er toch ook vrij veel problemen met de verharing, dat blijft lastig, zo denk je dat een dier klaar is en dan begint het proces weer van voor af aan. Het predicaat fraai werd een of meerdere keren behaald door de volgende fokkers: H.J. Nijenhuis, J. Nicolai, A.G. Oomen, G.D. de Vries, C. Boddeus en H. Lamberts. De winnaar bij de rammen met 97 punten was een mooie complete ram van A.G. Oomen. Ook bij de voedsters geen verrassing zowel de 1e plaats 97 punten, als de 2e plaats met 96.5 punten waren voor A.G. Oomen, met name de 2e fraai voedster, met fraaie dekkleur en mooie volle aanliggende pels, maar helaas net nog niet klaar in achterhand sprak mij geweldig aan. Voor de sub tob in deze kleurslag blijft het helaas nog steeds moeilijk om bij de echte top aan te sluiten.

In de kleur wit 68 inzendingen is netjes. Keurmeester A.G. Oomen begon zijn keuring met drie oude rammen van inzender H.v.d. Vecht, dieren van een mooie kwaliteit, de winnaar behaalde 95.5 punt. De jonge rammen klas was kwalitatief de beste groep, meerdere fraaie dieren van H. v.d. Vecht, C.J.M. Wijsman , T. van Dijken en R. Pleiter. De derde en vierde fraai van L. Blikman beide met 96 punten waren mooie dieren, met name de derde fraai sprak mij zeker aan, een dier met Fraai type en bouw en fraaie pels, alleen kon de oor structuur net iets beter. De uitblinkers in deze klas met 1e fraai 97 punten en 2e 96.5 punten van A. Yachou waren top dieren, Fraai in type, bouw en pels met een ZG kop. Dat laatste viel mij wel op in de keuring, dat er niet één keer fraaie kop op de beoordelings kaarten stond, naar mijn bescheiden mening kwamen daar toch wel een aantal dieren voor in aanmerking. Ook in de voedster klas dieren van een uitstekende kwaliteit, met fraaie dieren van Combinatie Santboer, L. Blikman en T. van Dijken. De 2e fraai van H.v.d. Vecht was een complete mooie voedster. Maar de uitblinker in deze klas met 96 punten was een prachtige voedster van H.J. Boks, knap van deze fokker om al tientallen jaren dieren in deze kwaliteit en met name de geweldige pelzen die deze Weners tonen te showen. 

Het nog jonge, maar veel belovende ras de Holicer was met 17 dieren aanwezig. Maar nu al zaten er al een aantal dieren tussen van een geweldige kwaliteit, dat beloofd wat voor de toekomst. Zeker ook omdat niet de eerste de beste fokkers zoals Boone, Huizer en Westerveld dit hebben opgepakt. Negen maal fraai is dan ook een prachtig resultaat. De mooiste Holicer van G.J. van Westerveld werd  dan ook bekroond met 97 punten., een top dier in alle onderdelen!

Tot slot de internationale klasse, met 150 dieren is een mooi begin. Er waren mooie viertallen Weners ingeschreven van G.J. van Westerveld, G. Kroes, B. de Jong en A.G. Oomen. Oomen was met een mooi uniform viertal dan ook met 386.5 punten winnaar in deze klasse.  

Onze club kan terug zien op een zeer geslaagde clubshow!

 

 

Helaas zijn er van 2018 nog geen foto's beschikbaaar.
Klik hier voor de foto reportage van 2012.