Wenerclubs vergaderden Goede Vrijdag in Rommerz

Op donderdag 29 maart 2018 is een delegatie van de Nationale Wenerclub (NWC) afgereisd naar Rommerz voor een bezoek van de jaarlijkse vergadering op Goede Vrijdag.

Om 10.45 uur vertrokken uit Well, het was prachtig weer om +/- 14.00 uur werd een tussenstop gemaakt voor koffie en een broodje, doch ook in het Sauerland over een af stand van 25 kilometer behoorlijk wat sneeuw gehad bij een Omega Replica Watches temperatuur van 1 tot 0 graden. Daarna nog wat regen en later weer goed weer met een temperatuur van 10 a 11 graden, maar desondanks om 17.15 uur  gearriveerd bij Hotel Gasthof Imhof te Rommerz.

De terug reis is ook goed gegaan om 13.00 uur in Rommerz gaan rijden en om +/- 18.15 uur  terug in Well. Ondanks dat we in de buurt van Koln een uur in de file hebben gestaan wegens een ongeval.

 

Wenerclubs vergaderen op Goede Vrijdag in Duitsland.
Door Tonnie Oomen

 

Ook dit jaar heeft de NWC een uitnodiging ontvangen voor de vergadering van de Duitse Wenerclubs. Onze delegatie bestond uit Rijk Peijter tevens chauffeur wat hij voortreffelijk doet nog bedankt hiervoor en verder Gerwin.v.Westerveld, Gerrit Kroes en Tonnie Oomen.

We waren mooi op tijd in het hotel, na eerst onze bagage op de hotel kamer gebracht te hebben zijn we terug gegaan naar de bar en daar rustig wat gedronken en een voortreffelijke warme maaltijd gebruikt.

In de namiddag en avond komen meerdere delegaties uit Duitsland naar dit hotel, en zo waren er deze keer een 25 tal gasten waaronder onze Belgische vrienden, en dit zijn alle Wener fokkers.

En wordt er onder het genot van een drankje weer wat bij gepraat en de onderlinge contacten uitgebreid. 

De vergadering op vrijdag begint om 09.30 uur doch dit loopt altijd wat uit, daar er overal vandaan nog afgevaardigde binnen komen. In totaal waren er ongeveer 100 personen en deze vertegenwoordigde 27 Wenerclubs. Drie clubs hebben zich afgemeld, in totaal zijn er 39 clubs.

De voorzitter Michael Wolf  opende om 09.45 uur de vergadering en heette een ieder hartelijk welkom en in het bijzonder de Nederlandse en Belgische Wenerclubs. Ook werden welkom geheten de Erevoorzitter  Walter Jahn. En de voorzitter van het landesverband Kurhessen dhr. Bernhard Groβe.

 

Hierna werd staande een ogenblik staande stilte in achtgenomen voor de leden die ons het afgelopen jaar zijn ontvallen. Dit waren vier leden van verschillende Wenerclubs. 

Dhr. Bernhard Groβe deed ook een welkomstwoord ook vertelde hij wat over de nieuwe Duitse konijnen standaard voor de Witte Wener wordt de ideale oor lengte wat langer namelijk 12 cm en bij de Konijngrijse Wener is het type licht matig gestrekt, doch hier lopen de meningen nog al wat over uiteen. In het tentoonstellings seizoen van 2020 / 2021 is de Bundeskaninchenshow in Kassel. 

Bij de bestuursverkiezing zijn Michael Wolf en Rainer Henning beide herkozen.
De volgende personen zijn weer aangesteld om de Weners te bespreken die tentoongesteld worden tijdens de Vergleichsschau, Rainer Henning Blauw, Helmut Burisch Blauwgrijs, Frank Weide Zwart, Wilfried Scharf Wit en Michael Dathe Konijngrijs.  

Nabespreking van de 25e Wienerclub-Vergleichsschau in Bad Westernkotten.
Alle geschonken ereprijzen moeten worden uitgekeerd als prijs, dit was best een heikel punt. Verder werden er nog wat kleine dingen door genomen en besproken wat deze tentoonstelling betreft. Tevens werd de Wienerclub W217 Ostwestfalen bedankt voor de organisatie. 

De voorbereidingen voor de 26e Wienerclub-vergleichsschau worden uitgelegd en toegelicht.
Deze show wordt gehouden op 20 en 21 oktober 2018 in Ronneburg in de Bogenbinderhalle Rosa-Luxemburg-Straβe 4

Ook is er gestemd om de dieren te enten tegen RHD 1 en 2 de uitslag was 21 voor en 6 tegen dus alles moet geënt zijn tegen RHD 1 en 2.
De fokkersavond is tegen over de tentoonstellingshal in het Schützenhaus te Ronnenburg.
Het belangrijkste van de fokkersavond is er moet een gemoedelijke sfeer zijn en de prijs uitreiking moet er plaats vinden. Voor muziek en vermaak is gezorgd.
Verder nog wat algemene mededelingen. De aanvang van de keuring is op vrijdag  20 oktober om 08.00 uur Tonnie Oomen en Gerwin van Westerveld keuren hier beide. 

Daarna werden de vraagprogramma’s en inschrijfformulieren uitgereikt, voor ommeldingen de dek bewijzen meenemen, en de dieren dus laten enten tegen RHD 1 en 2. 

Bespreking ingezonden Weners op de Bundesschau te Leipzig. 

Hier onder een beknopte samenvatting. 

Blauw de aandacht punten bij blauw zijn voorzichtig omgaan met lengte der granbeharing, oor stand soms wat breed ingeplant ook de oorstrucuur verdiend onze aandacht.Maar ook heel mooie dieren met fraaie pelzen. 

Blauwgrauw ( blauwgrijs )

Bouw en type kan bij deze kleur nog wel iets aan verbetert worden enkele dieren met een wat kort type en korte staart, maar er zijn ook dieren bij die niet voor een Blauwe Wener onder doen. De pels bij deze dieren is over het algemeen fraai dit komt mede door de wildfactor.
Enkele dieren met een iets vlakke en smalle kop let hier op.
Blijf letten op de bandjes op de voorbenen deze mogen niet wit van kleur zijn, en let bij de donkere kleuren dat er voldoende ticking aanwezig is ook op de bovenzijde van de staart.
Let ook goed op de grondkleur in de voorhand en in de nek dat deze blauw is en niet erg licht van kleur is. En de tussenkleur soms iets breder kan en scherper begrenst.

Gerwin v Westerveld behaalde hier nog met een voedster het predicaat vorzüglich een mooie prestatie tussen dit Duitse geweld. 

Zwart

Is niet besproken daar dhr. Frank Weide niet aanwezig was.
Gerrit Kroes was hier reserve kampioen met 387,5 punten net zo veel punten als de kampioen gefeliciteerd Gerrit met deze prachtige prestatie. 

Wit

De voorbenen kunnen nog wat steviger en de stelling beter, Fraaie achterhanden. In de pels zijn de witte beter geworden met een betere structuur, maar soms nog wat los in borst.
De koppen zijn in het algemeen zg, doch de oren kunnen nog wat beter en zijn soms aan de korte kant en wat dun van structuur, let op verstijfde starten en wat schoner voor brengen. 

Konijngrijs

Type en bouw zijn zg, bij sommige dieren type wat kort. Er komt een standaard verandering dat ook de Konijngrijse  Wener licht gesterkt van type zal moeten zijn. De meeste dieren hebben een fraaie pels. Blijf bij de pels letten op de wat lange grannen.De oorstructuur kan nog beter dit blijft een aandachts punt. Ook de kop blijft aandacht vragen vooral de kop vorm.
De dekkleur is soms wat donker en wat rood, let er op dat er op de bovenzijde van de staart ticking aanwezig is.
De tussenkleur moet scherp begrensd zijn, de meeste dieren hebben een fraaie grondkleur.
Let op onreine oorranden en op de buikkleur welke soms wat tan kleurig zijn. 

Dunkelgrau lijkt op ijzergrauw

De grond en tussenkleur blijft en aandachts punt. Let op de tussenkleur en de buikkleur en er moet op de bovenzijde van de staart wel ticking aanwezig zijn maar niet te veel.
Ook is de konijngrijze Wener nog met twee aan wezige dieren door Peter Janisch besproken zijn betoog kwam in grote lijnen overeen met wat hier boven is omschreven.
Wel gaf hij aan dat er moet worden gelet op de oor omzoming dat hier geen zwarte streepjes aanwezig zijn dit mag niet.
Dan werd er gesteld dat het belangrijk is dat de keurmeesters op deze bijeenkomst wel aanwezig zijn, doch de meningen waren hier verschillend over. 

Op de 26e Vergleichsschau zijn als obmann aanwezig Peter Janisch en Wilhelm Hippe. 

De Wiener-Club-Vergleichsschau’s zijn in 2018 in Ronnenburg, 2019 wordt deze georganiseerd onder voorbehoud door Bernhard  Groβe en in 2020 door Süd Bayern. 

Om 12.40 uur sloot Michael Wolf deze vergadering en wenste een ieder smakelijk eten en een goede reis naar huis met een prettige Pasen.    

We kunnen weer terug kijken naar een paar hele mooie dagen met uitbreiding van de onderlinge contacten tussen de Wener fokkers.

Klik hier voor de foto reportage.

Klik hier voor foto's 2015

Swiss Panerai Replica Panerai Replica Watches hellopanerai.com