Verslag Championshow 2017

verslag en foto's door Jaap Visser

Fraaie prestaties Weners op de Champion Show.

Na de successen van vorig jaar van onze weners op de championshow werden de prestaties van vorig jaar praktisch geëvenaard, Tonnie Oomen werd derde in de groep kleur, zelfs een plaatsje hoger, net als vorig jaar, was met een beetje minder pech mogelijk geweest.  Jaap Visser werd net als vorig jaar winnaar van groep wit en werd derde van de show. Bijzonder is dat de opa van deze ram in 2012 tweede werd op de Championshow en zijn moeder vorig jaar derde.

swiss replica watches

Konijngrijs:

Slechts twee dieren in konijngrijs, beide van Adri Breure, fraaie dieren in type en bouw met een fraaie volle pels waarvan één dier wat rood was in dek, maar terecht 2x F 95.5 punten was het resultaat.

Blauwgrijs:

Slechts vier dieren in deze mooie kleur Allen van Adri Breure met een jonge ram met F 96 punten als verdiende winnaar. Een dier met een f type en bouw, f dekkleur en z.g. grond en tussenkleur. Verder twee maal fraai en een maal zeer goed en deze kleur.

Zwart:

Dertien dieren in zwart is niet slecht, maar gezien de potentie in ons land kunnen binnen enkele jaren in deze kleur dieren in de echte top mee doen.  In kwaliteit en kwantiteit veel verschil in deze kleurslag. Een enkeldier te zwaar 5 kg,  maar ook dieren die onvoldoende waren geconditioneerd,  vuil tussen de tenen. Maar gelukkig ook veel kwaliteit 1,2 en 3e F was voor Gerrit Kroes, prachtige dieren in type en bouw, fraaie pelslengte, fraaie structuur en dichtheid, helaas met een oorlengte van 12.3 cm kom je in Nederland net niet aan de top. Ook Alfred van der Plaat pikte een graantje mee met 4e F 95 punten.

Blauw:

Slechts 28 inzendingen in blauw is te weinig, ik ben nog steeds van mening dat er in de maand januari van een week voor de Noordshow t/m de Championshow geen andere tentoonstelingen moeten plaats vinden. Natuurlijk zal niet iedereen het mij eens zijn, maar het gaat niet om het individueel belang maar wij moeten in het algemeen ( onze sport ) denken! Deze shows zijn het uithangbord van de hobby! Gelukkig werd in blauw wel de nodige kwaliteit ingeschreven. Bij de rammen was de 1e en tweede F voor Tonnie Oomen, het winnende dier F 96.5 punten was een fraai dier van type en bouw met een fraaie dekkleur. De 3e F voor Angela Beers mocht ook zeker gezien worden, verder nog een F dier van Evert Verbaas in deze klasse. Bij de voedsters ook het winnende dier voor Tonnie Oomen die  met de eer ging strijken 1e F 96.5 punten, een fraai dier in type en bouw met een opvallende fraaie dekkleur. Ook de 2e F was voor Tonnie en de 3e F voor Lammert Blikman, verder nog tweemaal fraai voor Tonnie Oomen. Een punt van aandacht in deze kleurslag is de oorstructuur, dit moet echt beter! Een mooie uitdaging voor de fokkers.  

Wit:

Ook dit jaar in wit weer de gemiddelde beste kwaliteit, 50 inzendingen, 45 aanwezig is een mooi resultaat. Als dan ook nog 22 dieren ( bijna 50 % )het predicaat fraai halen zegt dat genoeg over de kwaliteit! Bij de oude rammen een maal Fraai 95 punten, van Johan Schouten een fraai dier van Type en bouw maar als opmerking pels kan iets voller. Een oude voedster van Lammert Blikman ging met f 95 punten naar huis, het is knap om een oude voedster in deze kwaliteit te showen. Bij de jonge rammen het winnende dier van Jaap Visser, predicaat fraai 97 punten, een compleet dier met uitstraling. De 2e F van Chris Wijsman een fraai dier in type en bouw, maar in pels net even iets zachter als het winnende dier. De 3eF was van Lammert Blikman en ook de 4e F van Jaap Visser en 5e F van Chris Wijsman waren mooie ras vertegenwoordigers. Verder nog F dieren van Combinatie de Vries en Lykle Stegenga. Bij de voedsters was wederom Jaap Visser de winnaar met 96.5 punten, ook een topper in alle onderdelen. De 2e F 96 punten was net als bij de rammen voor Chris Wijsman een geweldig mooi dier met een opvallen fraaie oorstructuur. Verder de 3e F voor Rijk Pleijter, 4e F voor Jaap Visser, 5 e F voor Gerwin van Westerveld en nog een mooie 6e F voor H.A. Zinger. Verder nog F dieren van Jaap Visser, Rijk Pleijter en Bert heikoop. Opvallend dat er bij de keuring in deze kleurslag niet eenmaal “fraaie” kop op de beoordelingkaart heb zien staan,terwijl er naar mijn idee wel een aantal dieren waren die daarvoor in aanmerking kwamen. Misschien later een mooi punt van discussie. Wat zeker de aandacht vraagt dat er bij enkele dieren op de beoordelingskaart staat let op ooghoeken, fokkers let hier op!

De Wenerclub kan terugzien op een mooie show met veel kwaliteit.

De winnaars van harte gefeliciteerd!

Klik hier voor foto reportage 2017

klik hier voor foto reportage 2016

Klik hier voor foto reportage 2015

Klik hier voor foto reportage 2014

klik hier voor foto reportage 2013.