Technische dag

Sinds een tiental jaren wordt jaarlijks een technische dag gehouden op de 3e zaterdag in februari te Oldebroek.

Op deze dag keuren alle clubkeurmeesters 6-8 dieren. De beoordelingen worden onder leiding van een ervaren Wener keurmeester met de keurmeesters nabesproken.

Het doel is tweeledig.

In de eerste plaats scherpen de Wenerspecialisten op deze wijze kennis en ervaring bij, zetten bepaalde accenten voor de toekomst uit en bepalen gezamenlijk de te hanteren eenheid in keuren. Voor de fokkers wordt in de tweede plaats aangegeven in welke richting de fokkerij zich dient te ontwikkelen.

Kortom duidelijkheid troef, zowel voor de keurmeester als voor de fokker.

Het heeft de Wenerclub geen windeieren gelegd. Niet zelden is op nationale tentoonstellingen de laatste jaren de eindwinnaar een Wener, zowel in kleur als in wit. Het gemiddelde niveau van de Wener en Holicer is bovendien hoog.

Om alle kleurslagen van de Wener en Holicer tot zijn recht te laten komen, is afgesproken de dieren volgens een bepaald roulatiesysteem te bespreken. De volgende indeling is gemaakt:


2018 konijngrijs, ijzergrauw en wit 
2019 haaskleur, zwart en blauw
2020 blauwgrijs, blauwgrauw en Holicer
2021 konijngrijs, ijzergrauw en blauw 
2022 haaskleur, zwart en wit
2023 blauwgrijs, blauwgrauw en Holicer
2024 konijngrijs, ijzergrauw en wit
2025 haaskleur, zwart en blauw
2026 blauwgrijs, blauwgrauw en wit
en zo vervolgens verder

De organisatie van de technische dag is namens het bestuur in handen van Rijk Pleijter en Adri Breure en wordt gehouden in gebouw “voormalige Huishoudschool”aan de van Sytzamalaan 3bg te Oldebroek.

Behalve de clubkeurmeesters, zijn ook de fokkers en gasten van harte welkom.

De eerstvolgende technische dag wordt gehouden op zaterdag 15 februari 2020. De koffie staat vanaf 09:00 uur klaar en de aanvang is om 9.30 uur. Klik hier voor meer informatie.

Routebeschrijving:

Vanuit Amersfoort A28 richting Zwolle volgen en afslag 't Harde/Oldebroek nemen, richting Oldebroek aanhouden tot rotonde hier rechts gaan richting Oldebroek (Zuiderzeestraatweg) na volgende rotonde 2e weg rechts Spronksweg, 1e weg links van Sytzamalaan en aan de rechterkant na gemeentehuis vindt je de VM. Huishoudschool op nummer 3 (gebouw met schoolplein tegenover de Van Asseltsweg)

Vanuit richting Noorden A28 richting Amersfoort volgen. Afslag Wezep/Oldebroek nemen, richting Oldebroek. Doorrijden ongeveer 7 km tot bebouwde kom Oldebroek, na bord 50 km neem je de 3e weg links Van Asseltsweg (bij Spar) hier inrijden en aan het eind (300 m)de Van Sytzamalaan oversteken en je komt op het schoolplein van het gebouw uit.